Ректор Острозької академії вибачився за те, що хотів «відлупцювати» студентку другого курсу

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Ректор Острозької академії вибачився за те, що хотів «відлупцювати» студентку другого курсу

Національний університет «Острозька академія» \ Facebook

Ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник вибачився перед студентами за заяву з приводу журналістського запиту студентки другого курсу про вартість скульптур на галявині навчального закладу.

«Зʼясувавши всі обставини, я визнаю, що моя реакція на звичайний інформаційний запит від студентки другого курсу була невиправданою і дуже емоційною, а деякі мої висловлювання могли отримати занадто буквальне трактування, яке образило присутніх на зустрічі студентів», — написав Пасічник у Facebook.

Він також закликав усіх припинити «хвилю ненависті та взаємних образ з обох сторін».

Що сталося?

11 жовтня одна зі студенток другого курсу Острозької академії подала журналістський запит до ректорату з питанням про вартість скульптур, встановлених перед будівлею університету. Про це повідомило місцеве видання «Четверта влада».

У навчальному закладі їй відповіли, проте 21 жовтня декан викликав дівчину для розʼяснювальної бесіди, а 22 жовтня ректор академії Пасічник зібрав усіх студентів і заявив, що «якщо б це сталося в іншому ВНЗ, той, хто подав цей запит, вже б ластівкою вилетів звідти, гарантую». Також він порадив «переводитися в інший ВНЗ всім, кому щось не подобається в Острозькій академії» і зазначив, що якщо б студентка була його дитиною, він би її «відлупцював».