МАУ закриває низку східних рейсів через нерентабельність

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» закриває низку рейсів через нерентабельність і повернення в зону беззбитковості.

Про це повідомляє пресслужба МАУ.

МАУ припиняє виконання рейсів в Амман (Йорданія), Мінськ (Республіка Білорусь), Ригу (Латвія) і Пекін (Китай). Частота польотів за маршрутом Київ — Бангкок (Таїланд) буде скорочена до трьох щотижневих рейсів. Також планується скоротити денні та нічні рейси східного напрямку, які дублюються. Зміни набудуть чинності з 16 листопада і діятимуть «аж до вироблення урядом України ефективного рішення щодо створення рівних конкурентних умов для українських та іноземних перевізників при виконанні рейсів з обльотом території Російської Федерації».

В авіакомпанії повідомили, що частота польотів до Європи зросте. Рейси між Києвом і Брюсселем (Бельгія), Копенгагеном (Данія), Стокгольмом (Швеція), Краковом (Польща) і Мадридом (Іспанія) будуть щоденними. Польоти в Тель-Авів (Ізраїль), Стамбул (Туреччина) і Тбілісі (Грузія) виконуватимуться кілька разів в день; двічі на день літатимуть рейси за маршрутами Київ — Лондон (Велика Британія) і Київ — Вільнюс (Литва).

Рейси в Торонто (Канада) літатимуть тричі на тиждень. Кількість щотижневих рейсів у Делі (Індія) збільшиться до пʼяти в сезоні Зима-2019/2020, а в сезон Літо-2020 до семи.