МАУ скасувала рейс Київ — Алмати через збитковість маршруту

Автор:
Марина Федорова
Дата:
МАУ скасувала рейс Київ — Алмати через збитковість маршруту

Ina Carolino / Unsplash

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» скасувала рейси з Київа в Алмати (Казахстан) з 27 жовтня у звʼязку зі збитковістю. Про це повідомила пресслужба авіакомпанії.

Рішення було прийнято у звʼязку з необхідністю облітати територію Росії. «Заборона використання повітряного простору РФ для українських перевізників призвела до значного збільшення тривалості рейсу Київ — Алмати — з 5 год. 20 хв. до 6 год. 35 хв. — і, відповідно, додаткових витрат, покрити які неможливо навіть з урахуванням ефекту від транзитних перевезень», — йдеться в повідомленні перевізника.

«Втрати понад $7 млн не дозволяють нам далі здійснювати збитковий рейс», — зазначив президент МАУ Євген Дихне.

У грудні 2018 року МАУ припинила виконувати рейси в Нурсултан (раніше Астана) через накопичені за 2016—2018 роки збитки на маршруті, що склали $7,28 млн.

  • 23 вересня найстаріший у світі туроператор Thomas Cook оголосив про банкрутство, викликавши найбільшу в історії евакуацію туристів — близько 160 тисяч осіб.
  • З вечора 6 вересня Aigle Azur припинила свої рейси через складне фінансове становище. Авіакомпанія вказала, що пасажирам, які мають квитки на рейси авіакомпанії, після 6 вересня потрібно купувати новий квиток.