Глава Нацполіції відсторонив керівництво поліції охорони Київщини. Їхній співробітник спричинив ДТП з жертвами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голова Національної поліції Ігор Клименко відсторонив керівництво управління поліції охорони Київської області через ДТП за участі співробітника управління. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

ДТП сталася у Броварах увечері 26 вересня. Водій автомобіля Opel на єврономерах не впорався з керуванням і в’їхав в зупинку, де перебували люди. Внаслідок ДТП дві людини отримали тілесні ушкодження, одна жінка загинула. Пізніше стало відомо, що винуватець ДТП є співробітником поліції охорони.

«Я прийняв рішення відсторонити весь керівний склад управління поліції охорони в області від виконання службових обов’язків і призначити службове розслідування. У найближчі дні громадськість буде повідомлена про жорсткі заходи реагування», — зазначив Клименко, який прибув на місце пригоди.

  • На початку червня у Конотопі поліцейське авто збило дитину на пішохідному переході.
  • 31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — напідпитку «пристрілювали» рушницю, одна куля потрапила у двір, де грався пʼятирічний Кирило Тлялов. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • 3 червня керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обовʼязків. Очільник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку та попросив відправити його на Донбас.