Керівник поліції Київської області подав у відставку після смерті хлопчика в Переяславі-Хмельницькому

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Керівник поліції Київської області подав у відставку після смерті хлопчика в Переяславі-Хмельницькому

Дмитро Ценов

Гонтар Володимир / УНІАН

Керівник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку після смерті 5-річного хлопчика, якого поранили правоохоронці в Переяславі-Хмельницькому.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Перш за все, хочу висловити співчуття щодо втрати батьками синочка. Як керівник поліції Київської області я несу відповідальність за дії моїх підлеглих. Я написав рапорт про моє звільнення та прошу голову Нацполіції відправити мене в найгарячішу точку нашої держави, в ООС», — цитують Дмитра Ценова в МВС.

  • 31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців «пристрілювали» рушницю, через що одна куля потрапила в двір, де тоді грався пʼятирічний хлопчик. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • 3 червня керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обов’язків.
  • Президент Володимир Зеленський пообіцяв сприяти притягненню до відповідальності працівників поліції, підозрюваних у вбивстві дитини в Переяславі-Хмельницькому.