Зеленський обіцяє покарати винних у загибелі хлопчика у Переяславі-Хмельницькому

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський пообіцяв сприяти притягненню до відповідальності працівників поліції, підозрюваних у вбивстві дитини в Переяславі-Хмельницькому. Про це Зеленський написав у Facebook.

«Ніякої спроби замʼяти цю справу. Ця трагедія повинна стати уроком. Ті, хто повинні дбати про безпеку громадян, повинні щохвилини памʼятати про свою відповідальність. За життя. Перед людьми, перед народом, перед країною», — заявив Зеленський.

Він зазначив, що як президент і як батько хоче «запевнити, що зроблю все, щоб винні були покарані по справедливості». Зеленський висловив співчуття родині загиблого пʼятирічного Кирила Тлявова.

  • 31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців «пристрелювали» рушницю, через що один патрон потрапив у двір, де тоді грався пʼятирічний хлопчик. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • Генеральна прокуратура змінила кваліфікацію підозрюваним працівникам поліції на умисне вбивство.