ГПУ змінила підозру працівникам поліції, які застрелили дитину в Переяславі-Хмельницькому, на умисне вбивство

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура перекваліфікувала підозру правоохоронцям, які застрелили дитину в Переяслав-Хмельницькому, з хуліганства на умисне вбивство. Про це у Facebook пише генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Прокурори Київської обласної прокуратури змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Підозри будуть завтра вручені двом поліцейським у Голосіівському райсуді зранку, о 09:00, де їм обиратиметься запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою», — написав Луценко,

Він додав, що підписав листа на імʼя міністра внутрішніх справ із вимогою звільнити відповідального за підозрюваних керівника районного відділку поліції.

  • 31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє працівників поліції «пристрілювали» рушницю, випадково одна куля потрапила на подвір’я, де в той момент грався пʼятирічний хлопчик. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької ЦРЛ. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • Основна версія — дитину випадково поранили працівники поліції, які напідпитку в позаробочий час стріляли неподалік від місця, де грався хлопчик. Обох підозрюваних затримали.