«Пристрілювали рушницю». ДБР затримало двох поліцейських, які поранили 5-річного хлопчика

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало в Переяславі-Хмельницькому Київської області двох поліцейських, яких підозрюють у важкому пораненні в голову 5-річного хлопчика. Про це повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв на своїй сторінці в Facebook.

Що сталося?

За словами очевидців, батьки знайшли свого пʼятирічного сина Кирила на вулиці закривавленим і з розбитою головою і вирішили, що він вдарився головою об бруківку.

Батьки доставили дитину до травматологічного відділення Переяслав-Хмельницької центральної райлікарні, де після консультації з нейрохірургом її терміново прооперували.

У ДБР з посиланням на правоохоронців повідомили, що 31 травня близько 16:00 четверо неповнолітніх дітей гуляли неподалік місця свого проживання.

«Відповідно до проведеного оперативного втручання медичних працівників встановлено наявність у малолітнього проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови. Враховуючи отриману інформацію, поліцейські провели додатковий огляд місця події, в ході якого за 70—150 метрів виявили гільзи від патронів Флобера, склянки і банки», — розповіли в ДБР.

У свою чергу, відділ комунікації поліції в Київській області повідомив, що дитина отримала травму у дворі за місцем проживання.

Згодом у поліції зʼясували обставини події та затримали двох підозрюваних. Так, виявилося, що співробітник поліції, перебуваючи поза службою, на сусідньому дворі «пристрілював» рушницю. Випадково один постріл потрапив у двір, де в цей час гуляла дитина.

«На місці події виявлені предмети та інші речові докази, які можуть свідчити про те, що дитина отримала травму голови в результаті випадкового пострілу», — розповіли в обласній поліції.

Слідчі територіального управління ДБР розпочали кримінальне провадження щодо підозрюваних правоохоронців за фактом умисного нанесення дитині тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України).

Князєв уточнив, що поліцейських затримали за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу (затримання без ухвали слідчого судді).

«Це поліцейські, які під час скоєного перебували поза службою, без табельної зброї, в стані алкогольного спʼяніння», — зазначив глава Нацполіції.

Що з хлопчиком?

Медики виявили у дитини кульове поранення, що спричинило перелом кісток черепа та пошкодження головного мозку. Зараз Кирило перебуває в дуже важкому стані на апараті штучного дихання.

За даними Князєва, хлопчика транспортували на лікування в Київ.

«У той же час ми знаходимося на постійному контакті з батьками, і з боку поліції надамо посильну підтримку... Нам залишається лише помолитися за 5-річного Кирила», — додав глава Нацполіції.

  • 4 лютого Деснянський райсуд Києва заарештував стрілка, який поранив дитину. Його заарештували на два місяці без права внесення застави.