Заступник голови КМДА Олександр Спасибко відмовився писати заяву на звільнення попри вимогу Кличка

Автор:
Люся Зеленко
Дата:
Заступник голови КМДА Олександр Спасибко відмовився писати заяву на звільнення попри вимогу Кличка

Александр Спасибко / Facebook

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко не буде писати заяву на звільнення за власним бажанням, як того вимагає мер Києва Віталій Кличко. Про це Спасибко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Заяву про звільнення писати не планував, не писав і в цих обставинах писати не буду», — заявив Спасибко.

Чиновник також додав, що минулого тижня Кличко справді звернувся до нього з проханням написати заяву про звільнення, не пояснивши причину та не маючи нарікань на роботу. У відповідь Спасибко попросив час на роздуми та пошук нової роботи або ж можливість перевестись, після чого дізнався зі ЗМІ про своє звільнення.

«Як мені стало відомо зі ЗМІ, причиною мого можливого звільнення стало неподолання мною гострих питань, повʼязаних із Генпланом міста», — підкреслив Спасибко.

Він також повідомив, що отримав розпорядження № 1677 від 20.09.2019, у якому вказано, що контролювати департамент містобудування та архітектури та департамент земельних ресурсів буде інший заступник. «Можливо, перерозподіл сфер впливу і був основною метою всіх цих дій», — підкреслив чиновник.

Раніше з аналогічною заявою виступив ще один заступник голови КМДА — Дмитро Давтян, якого Віталій Кличко теж напередодні просив звільнитися. Давтян заявив, що «заяву не писав і не збирається», а про своє звільнення дізнався з новин. «Голова КМДА бореться за своє політичне майбутнє, і тут уже не до сентиментів або чоловічої гідності. Шкода, що мер столиці нашої держави не зміг чинити опір зовнішнім силам і поставив їхні інтереси вище за самих киян. Мій вибір — продовжувати працювати на благо киян!» — резюмував Давтян.

  • 23 вересня на брифінгу мер Києва Віталій Кличко заявив, що звільнив своїх заступників Дмитра Давтяна (був призначений у 2017 році) та Олександра Спасибка (був призначений у 2016 році). Мер уточнив, що обовʼязки звільнених розподілять між іншими заступниками. Кличко представив нового радника — Максима Бахматова, який займеться «впровадженням інформаційних технологій в управління міста, питаннями інвестдіяльності, регуляторної політики, містобудування та архітектури». Кличко також сказав, що Спасибко і Давтян «багато зробили для Києва», але «є виклики, і темпи не задовольняють ні киян, ні мене особисто. Наприклад, темпи будівництва метро на Виноградар, розвʼязки на Богатирській, ремонту Шулявського шляхопроводу, питання у сфері паркування та впровадження е-квитка у громадському транспорті».
  • Кличко подав до Ради альтернативний законопроєкт про столицю. theБабель зʼясовував, чим він відрізняється від проєкту «Слуги народу».