Кличко звільнив двох своїх заступників Давтяна і Спасибка та призначив радником колишнього гендиректора ВДНГ Бахматова

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Кличко звільнив двох своїх заступників Давтяна і Спасибка та призначив радником колишнього гендиректора ВДНГ Бахматова

Соколовська Інна / УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко звільнив своїх заступників Дмитра Давтяна та Олександра Спасибка. Про це Кличко повідомив на брифінгу.

Спасибко і Давтян були призначені заступниками голови Київської міської державної адміністрації у 2016 і 2017 роках.

Він уточнив, що обовʼязки звільнених заступників будуть розподілені між іншими заступниками. «Я поспілкувався з Давтяном, і попросив його та Спасибка написати заяви. Зараз обовʼязки розподілені між іншими працівниками, частина відповідальності лежить на Максимі Бахматові. Зараз ми подаємо документи до Кабміну», — сказав Кличко.

За його словами, Спасибко і Давтян «багато зробили для Києва», але «є виклики, і темпи не задовольняють ні киян, ні мене особисто. Наприклад, темпи будівництва метро на Виноградар, розвʼязки на Богатирській, ремонту Шулявського шляхопроводу, питання у сфері паркування та впровадження е-квитка у громадському транспорті».

Мер також представив нового радника — Максима Бахматова, який надалі буде призначений його заступником, а поки займатиметься «втіленням інформаційних технологій в управління міста, питаннями інвестдіяльності, регуляторної політики, містобудування й архітектури».

«Я хочу повідомити, що ми оновлюємо і змінюємо нашу команду... Нам потрібен сьогодні кризисний енеджер, тому що ситуація дуже складна. Нам потрібно ефективніше організувати роботу в різних підрозділах влади, а також посилити боротьбу з корупцією. Я радий представити Максима Бахматова. Ви знаєте його як людину, яка вдихнула нове життя у ВДНГ, запустила та розвивала проєкт «Радартех», втілила багато інших проєктів», — заявив Кличко.

У відповідь Бахматов пожартував, що у нього є великий досвід роботи у КВК і Comedy Club. «На сьогоднішній день це дуже важливо в нашій державі, тому без цього, на жаль, ніяк. Я готувався до цієї позиції з 1996 року», — додав новий радник мера.

Бахматов — український підприємець у сфері IT та інновацій, в 2015— 2017 роках очолював Національний експоцентр України. Раніше був телеведучим, шоуменом, продюсером, зокрема, резидентом КВК і Comedy Club в Україні.

  • 19 вересня мер Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради з проханням розпустити Київраду VIII скликання. Про це столичний мер заявив після того, як Київрада вдруге не зібрала кворум для проведення сесії.
  • У «Слузі народу» заявили, що усне звернення Кличко про розпуск Київради не є приводом для його розгляду. У відповідь мер опублікував документ.