У Маріуполі застрелили бойовика «ДНР», який раніше вийшов під домашній арешт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У Маріуполі застрелили бойовика «ДНР», який раніше вийшов під домашній арешт

ВКонтакте / nim_o

У Маріуполі в Лівобережному районі в тамбурі багатоповерхового будинку знайшли застреленим бойовика «ДНР» Романа Джумаєва, якого раніше суд Маріуполя відпустив із СІЗО під домашній арешт разом із двома іншими підозрюваними в тероризмі.

Про це theБабелю повідомили в поліції Маріуполя.

На тілі Джумаєва виявлені численні вогнепальні рани, які свідчать, що в нього стріляли впритул. У поліції додали, що зараз тривають пошуки підозрюваного.

Джумаєва вбили біля входу в його квартиру.

За справою убитого пильно стежили ветерани АТО, які відвідували судові засідання та неодноразово влаштовували акції протесту проти звільнення Джумаєва з-під варти.

28-річний Джумаєв був родом з Маріуполя і працював програмістом. До 2014 року деякий час працював у Києві, а після переїхав у Донецьк, де вступив до лав «Пʼятнашки». Джумаєв брав участь у штурмі Донецького аеропорту та Дебальцевого. З 2015 до 2017 року переховувався в Білорусі та Росії. У вересні 2017 року був затриманий прикордонниками в Марʼїнці. Джумаєва судили за статтею про тероризм, але на початку серпня Жовтневий районний суд Маріуполя змінив йому запобіжний захід на домашній арешт.

Про це також писали місцеві активісти, які висловлювали невдоволення.

Пізніше у пресслужбі поліції області повідомили, що Джумаєва застрелили на порозі його ж квартири, а постріли почула сусідка, яка і викликала поліцію.

«Попередньо встановлено, що близько 11:30 невідомі подзвонили у двері потерпілого, а коли той відчинив — застрелили», — сказано у повідомленні.

Правоохоронці зараз шукають чоловіка 30—40 років спортивної зовнішності і зростом близько 180 см. Він був одягнений у чорну футболку і штани.