«У нас є кілька форматів». Зеленський заявив, що Україна повинна повернути свої території дипломатичним шляхом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна завершити війну на Донбасі та повернути свої території дипломатичним шляхом, і закликав зарубіжних партнерів продовжувати санкції проти Росії.

Про це він розповів, виступаючи на шістнадцятому щорічному міжнародному форумі Ялтинської європейської стратегії (YES) «Щастя зараз. Нові підходи для світу у кризі».

«Ті, хто відважно захищає Україну, повинні повернутися переможцями. Ми повинні завершити війну і повернути свої території. Але я неодноразово говорив, що єдиний шлях до цього — дипломатія», — сказав Зеленський.

Він додав, що санкції проти Росії — дієва зброя дипломатії. «Я не втомлююся повторювати всім нашим світовим партнерам, які нам допомагають, спасибі їм, але іноді вони думають про зняття санкцій. Ви втрачаєте гроші, серйозно? Але, вибачте, ми втрачаємо людей», — пояснив він.

Також президент заявив, що найскладнішим етапом для України буде повернення Криму. «У нас є кілька форматів. У мене буде зустріч з президентом США... Ми думаємо про модель. Ми будемо боротися, щоб повернути Крим... І не тільки словами», — сказав Зеленський.

Глава держави торкнувся і теми розведення військ на Донбасі. Наступні кроки в цьому напрямку плануються в населених пунктах Петрівське та Золоте (Луганська область).