Для охорони Маршу рівності в Харкові залучать майже 2500 співробітників поліції

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Харківська поліція переходить на посилений режим під час проведення Маршу рівності та супутніх акцій, які відбудуться в межах KharkivPride 15 вересня. Забезпечувати порядок під час акцій на підтримку ЛГБТ-спільноти буде майже 2500 співробітників поліції, повідомив начальник ГУ Нацполіції в області Валерій Сокуренко на брифінгу.

Серед правоохоронців буде також особовий склад з інших регіонів України: спецпризначенці, підрозділи ТОР, працівники з досвідом охорони громадського порядку в умовах великих міст, а також військовослужбовці Нацгвардії та курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ. Крім того, під час Маршу працюватимуть групи комунікації і поліція діалогу — понад 50 осіб.

За словами Сокуренка, очікується, що з понад 10 акцій, які пройдуть у неділю, наймасовішою буде Марш рівності — приблизно 1,5 тисячі учасників. У ньому візьмуть участь не тільки харківʼяни, а й жителі інших регіонів країни, представники міжнародних організацій, дипломатичних представництв і консульських установ.

«Я б хотів звернутися до «гарячих голів», які хотіли б завтра порушувати громадський порядок і влаштовувати сутички. Такі дії будуть рішуче припинятися працівниками Національної поліції», — заявив Сокуренко.