У Харкові націоналісти намагалися зірвати лекцію про толерантність. Трьох людей облили зеленкою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Увечері 12 вересня в центрі Харкова група націоналістів намагалася зірвати лекцію «Толерантність як одна зі складових сучасної національної української ідеї», яка була запланована в Літературному музеї в рамках проведення KharkivPride.

Як повідомляє «UA:Харків», група з 30 осіб заблокувала вхід у двір Літмузею, а після вилила у натовп присутніх відвідувачів лекції зеленку. Одним з тих, на кого вилили зеленку, був Олесь Доній — лектор і голова Центру досліджень політичних цінностей.

Організатори лекції повідомили, що захід намагалися зірвати представники «Традиції і порядку», «Правого сектора» і «Фрайкора». Представник «Фрайкора» Георгій Тарасенко заявив, що його соратники не блокували вхід, а «прийшли подискутувати». У «Правому секторі» заявили, що хотіли відвідати лекцію, але їх «не пустили організатори».

На місце прибула поліція, яка кордоном відтіснила націоналістів. Лекція почалася із запізненням і закінчилася о 21:10. Націоналісти теж слухали лекцію, але були відгороджені кордоном поліції.