Twitter розблокував акаунти деяких ЗМІ на Кубі, а Рауля Кастро — ні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Соціальна мережа Twitter розблокувала акаунти деяких ЗМІ та журналістів з Куби, проте не зробила цього для облікового запису лідера комуністичної партії Куби Рауля Кастро, повідомляє Reuters.

Twitter не пояснив, яким чином акаунти порушували правила соцмережі, проте представник компанії заявив, що користувачі не можуть «посилювати чи втручатися у дискусію з кількох акаунтів».

Кубинські чиновники звинуватили Twitter у масовій цензурі. Державний новинний сайт Cubadebate заявив, що всі його акаунти на кількох мовах, а також акаунти його директорів і журналістів залишаються заблокованими.

«Добре відомо, що Twitter неодноразово опинявся на службі розвідки та зовнішньополітичних операцій уряду США. Нікого не здивувало б, якщо б це було б і в нашому випадку», — йдеться в заяві видання.

Як пише агентство, багато кубинських державних ЗМІ, журналісти та чиновники обмежуються ретвітами офіційних заяв. Критики ж уряду скаржаться на «кібер-риб» — фейкові акаунти, які підтримують уряд і атакують його критиків. Багатьох із таких «кібер-риб» Twitter уже заблокував.

  • Раніше компанія Twitter заблокувала офіційні акаунти лідера комуністичної партії Куби Рауля Кастро, його дочки Маріели, облікові записи Міністерства звʼязку і кількох журналістів місцевих державних ЗМІ.
  • У ніч на 31 серпня хакери зламали аккаунт засновника Twitter Джека Дорсі, після чого опублікували з його сторінки образливі повідомлення.
  • Компанії Facebook і Twitter видалили і заморозили тисячі акаунтів, які поширювали дезінформацію та дискредитували протести й мітингувальників у Гонконзі.