Facebook і Twitter видалили тисячі китайських акаунтів за фейки проти акцій протесту в Гонконзі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанії Facebook і Twitter видалили і заморозили тисячі акаунтів, які поширювали дезінформацію і дискредитували протести і мітингувальників у Гонконзі.

Про це повідомляє американський телеканал CNBC.

Twitter видалив 963 акаунти та заблокував близько 200 тисяч, Facebook видалив близько 10 спільнот і заблокував сотні акаунтів.

«У ході наших розслідувань ми отримали докази того, що йдеться про скоординовану державну операцію. Зокрема, ми визначили великі групи облікових записів, які працювали скоординовано», — заявили у Twitter, додавши, що кампанія з дезінформації велася, щоб «посіяти в Гонконзі політичну ворожнечу, в тому числі підірвати легітимність і політичний протестний рух».

У Facebook заявили, що знайшли звʼязок акаунтів з китайським урядом і наближеними до нього особами.

  • Протести у Гонконзі тривають вже два місяці. Це наймасовіший протест від часів «Революції парасольок» 2014 року. Приводом став законопроєкт, що дозволяє екстрадицію в материковий Китай.
  • У суботу, 17 серпня, в Гонконзі на демонстрацію вийшли тисячі вчителів. Люди пройшли до резиденції керівника адміністрації міста Керрі Лам з вимогою припинити насильство поліції.
  • У неділю, 11 серпня, під час антиурядових акцій протесту в Гонконзі відбулися зіткнення між демонстрантами і поліцією. Сутички почалися під час протестного маршу в гонконзькому районі Шам Шуй По. Поліції довелося застосувати проти активістів сльозогінний газ. Протести в Гонконзі тривають уже 10 тижнів поспіль.
  • 18 серпня на вулиці Гонконгу вийшли 1,7 мільйона людей — відповідну статистику озвучили організатори акції. Мітингарі зібралися в парку «Вікторія» й попрямували маршем до ділового центру міста.