Протести в Гонконзі поновилися. Поліція застосувала сльозогінний газ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У неділю, 11 серпня, під час антиурядових акцій протесту в Гонконзі відбулися зіткнення між демонстрантами і поліцією, передає Reuters.

Чому і коли почалися протести в Гонконзі?

  • Протести в Гонконзі почалися в середині червня. Місцеві жителі виступали проти закону про екстрадицію осіб, підозрюваних у порушенні закону, на материковий Китай. У наймасовішій акції протесту брали участь майже два мільйони людей. Критики законопроєкту вважають, що він може бути використаний для передачі в руки китайського правосуддя дисидентів і несправедливо переслідуваних людей.

    Під час однієї з акцій люди прорвалися в будівлю парламенту. Вони захопили зал засідань і встановили британський колоніальний прапор, після чого влада відкликала законопроєкт і вибачилася перед людьми. Декого з активістів затримали.

Так, сутички почалися під час протестного маршу в гонконзькому районі Шам Шуй По. Поліції довелося застосувати проти активістів сльозогінний газ.

Працівник місцевої поліції Луї Лау поскаржився на те, що активісти «озброїлися» потужними лазерними указками, які засліплюють правоохоронців. Через це не менше девʼяти осіб звернулися по допомогу до офтальмологів. Такі дії будуть розцінюватися як «напад на співробітників поліції при виконанні».

Інформації про кількість потерпілих активістів поки немає.