Аеропорт Гонконгу скасував сотні рейсів. Працівники приєдналися до протестів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Аеропорт особливого адміністративного району Китаю Гонконгу скасував понад 200 рейсів через масові протести. Як повідомляє радіостанція RTHK, понад третину працівників беруть активну участь у мітингах, тому аеропорт не може працювати на повну потужність.

Чому і коли почалися протести в Гонконзі?

  • Протести в Гонконзі почалися в середині червня. Місцеві жителі виступали проти закону про екстрадицію осіб, підозрюваних у порушенні закону, на материковий Китай. У наймасовішій акції протесту брали участь майже два мільйони людей. Критики законопроєкту вважають, що він може бути використаний для передачі в руки китайського правосуддя дисидентів і несправедливо переслідуваних людей.

    Під час однієї з акцій люди прорвалися в будівлю парламенту. Вони захопили зал засідань і встановили британський колоніальний прапор, після чого влада відкликала законопроєкт і вибачилася перед людьми. Декого з активістів затримали.

Зараз працює одна злітно-посадкова смуга замість двох. Є збої в роботі стійок реєстрації.

Адміністрація аеропорту рекомендувала пасажирам перевіряти останню інформацію про рейси у своїх авіаперевізників, перш ніж вирушати в місце вильоту.

Мітинги в Гонконзі вплинули й на роботу місцевого метро. Також порушено рух автомобілів, оскільки частина тунелів і дорожніх смуг заблокована.