Twitter заблокував акаунти Рауля Кастро, його дочки та державних ЗМІ Куби

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Соціальна мережа Twitter заблокувала офіційні акаунти лідера комуністичної партії Куби Рауля Кастро, його дочки Маріели, облікові записи Міністерства зв’язку та кількох журналістів місцевих державних ЗМІ. Про це пише The Guardian.

Блокування акаунтів почалося 11 вересня під час звернення до народу голови Держради та Ради міністрів Куби Мігеля Діаса-Канеля. Він попередив кубинців, що через санкції США країні загрожує енергетична криза.

У Twitter, коментуючи блокування, послалися на правила компанії, які забороняють за допомогою кількох облікових записів штучно виводити новини в топ. МЗС Куби назвало дії соцмережі «очевидною узгодженою операцією, метою якої було обмежити заяви революціонерів на захист правди».

  • У ніч на 31 серпня хакери зламали акаунт засновника Twitter Джека Дорсі, після чого опублікували з його сторінки образливі повідомлення. Про це повідомляє пресслужба компанії.
  • Компанії Facebook і Twitter видалили й заморозили тисячі акаунтів, які поширювали дезінформацію та дискредитували протести й мітингувальників у Гонконзі.
  • Соціальна мережа Twitter припинить розміщувати рекламу від засобів масової інформації, що належать державі.