Вночі: хакери зламали акаунт засновника Twitter, Світоліна здолала Ястремську на US Open, а в США помер сценарист «Смурфіків»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Українських політвʼязнів етапують до колонії Росії

Двох фігурантів першої бахчисарайської справи «Хізб ут-Тахрір» Енвера Мамутова і Ремзі Меметова етапують до колонії Ставропольського краю №11. Про це розповів адвокат Сергій Легостов на сторінці «Кримська солідарність» у Facebook.

«Після етапування з СІЗО №1 міста Ростов-на-Дону, приблизно протягом 10 діб, двоє з бахчисарайської четверки Енвер Мамутов і Ремзі Меметов перебували в місті Пʼятигорську Ставропольського краю і вчора надійшла інформація, що вони направлені для відбування покарання в колонію №11 Ставропольського краю», — зазначив він.

Адвокат уточнив, що найближчим часом політвʼязнів мають намір відвідати адвокати.

У США помер сценарист Джеймс Брессак. Він працював над «Смурфиками», «Чорним плащем» і «Черепашками-ніндзя»

У Сполучених Штатах помер Гордон Брессак, один зі сценаристів таких мультфільмів, як «Пінкі та Брейн», «Чорний Плащ», «Смурфики», «Качині історії» і «Черепашки-ніндзя». Про це повідомив його син Джеймс Брессак в Instagram.

У повідомленні Джеймс подякував батьку за те, що той допоміг йому обрати професію. Молодий чоловік пішов стопами батька і став сценаристом.

«Його спадщина включає багато мультфільмів. Якщо вам подобаються мультики, подивіться будь-який створений батьком епізод і посмійтеся на його честь. Я знаю, що він хотів би цього», — зазначив він.

За свою роботу Гордон Брессак пʼять разів номінувався на премію «Еммі». Він отримав три нагороди.

Причиною смерті називають тривалу хворобу.

Хакери зламали акаунт засновника Twitter і розмістили там расистські образи

У ніч на 31 серпня хакери зламали акаунт засновника Twitter Джока Дорсі, після чого опублікували з його сторінки образливі повідомлення. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Загалом було опубліковано 15 повідомлень, які включали нецензурну лексику і расистські посили. Крім того, в одному з них йдеться про вибух у штаб-квартирі Twitter у Сан-Франциско.

Трохи згодом компанії вдалося відновити доступ до акаунта Дорсі й встановити, що невідомі зламали профіль за допомогою номера телефону, який потрапив їм до рук через контроль безпеки оператора мобільного звʼязку.

На США насувається ураган «Доріан». Жителям Флориди рекомендують запастися тижневим запасом провізії

Ураган «Доріан», який насувається на Сполучені Штати, досяг четвертого рівня небезпеки, через що жителям рекомендують запастися тижневим запасом провізії. Про це повідомив мер Флориди Рон Десансис у Twitter.

«Ураган Доріан досяг четвертої категорії. Вкрай важливо, щоб всі жителі Флориди та їх сімʼї серйозно сприйняли цю загрозу і розробили план дій. У кожного має бути тижневий запас їжі, води і ліків», — зазначив він.

Президент США Дональд Трамп закликав громадян прислухатися до вказівок місцевих чиновників.

«Я спостерігаю за ураганом «Доріан» і отримую часті оновлення. Це дуже небезпечний шторм, будь ласка, підготуйтеся і будьте в безпеці», — підкреслив він.

Світоліна розгромила Ястремську на українському дербі турніру US Open

Перша ракетка України Еліна Світоліна пробилася до 4-го кола турніру серії Великого шлему — Відкритого чемпіонату США з тенісу (US Open), перемігши співвітчизницю Даяну Ястремську. Про це повідомляє УНН.

Так, зустріч двох українок припала на стадію 1/16 фіналу останнього в цьому році турніру.

У третьому раунді поєдинку Світоліна отримала більше очок, ніж Ястремська — 6:2, 6:0. Загалом гра тривала 55 хвилин.

На наступному етапі Світоліна зустрінеться з американкою Медісон Кіз, яка переграла співвітчизницю Софію Кенін.