«Схеми»: На ювілеї Суркіса також гуляли Аваков, Луценко та Гройсман

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Чинний глава МВС Арсен Аваков, колишній прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та ексгенеральний прокурор Юрій Луценко також були на святкуванні 70-річчя Григорія Суркіса — народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» та соратника Віктора Медведчука. Про це повідомляють «Схеми».

Гройсман, Луценко та Аваков найімовірніше поїхали зі святкування в автомобілях через підземний паркінг, тому журналістам не вдалося зафіксувати їх на відео — на відміну від більшості інших ВІП-гостей.

«Схеми» звернулися за коментарем до чинного очільника Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням пояснити, з яких причин він відвідував ювілей Григорія Суркіса. Аваков у відповідь повідомив, що є головою фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», а в підконтрольних йому відомствах розслідувань стосовно Суркіса немає.

  • Цивільна дружина народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Тараса Козака має бізнес у Росії. Як ідеться в розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях», у Наталії Лавренюк є спільний нафтовий бізнес у Росії з подружжям Віктора Медведчука та Оксани Марченко.
  • Голова Офісу президента Андрій Богдан подав позов до Шевченківського районного суду Києва проти журналістів-розслідувачів програми «Схеми» та Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ).
  • Обраний депутатом кандидат від «Слуги народу» Андрій Одарченко вніс майже 200 тис. грн на рахунок партії «Наші», лідером якої є народний депутат від «Опозиційного блоку» Євгеній Мураєв. Про це йдеться в розслідуванні журналістів програми «Схеми: Корупція в деталях».