«Схеми»: Мажоритарник від «Слуги народу» фінансував партію нардепа Мураєва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Обраний депутатом кандидат від «Слуги народу» Андрій Одарченко вніс майже 200 тис. грн на рахунок партії «Наші», лідером якої є народний депутат від «Опозиційного блоку» Євгеній Мураєв. Про це йдеться в розслідуванні журналістів програми «Схеми: Корупція в деталях».

​Згідно зі звітом партії «Наші» за третій квартал 2018 року, опублікованим на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), Одарченко двічі зробив внески на рахунки партії Мураєва загальною сумою у 198,5 тис. грн.

RFE/RL Graphics

Сам Одарченко у коментарі «Схемам» заперечує, що фінансував партію Мураєва. На питання, чи розділяє він ідеологію цієї партії, майбутній депутат відповів: «Ні, я в іншій партії».

Хто такий Одарченко?

Декан факультету управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю Харківського державного університету харчування і торгівлі. До парламентських виборів він був бізнесменом і володів низкою компаній з управління й оренди майна у Харкові. Одарченка обрали нардепом до нового складу Ради на 170 окрузі, де він переміг кандидата від «Опозиційного блоку» Дмитра Святаша.

ЗМІ повʼязують Одарченка з ексчиновником часів Януковича Вадимом Слюсарєвим. Також зі Слюсарєвим повʼязують переможця у 173 окрузі Олександра Бакумова, у 179-му — Олексія Кучера, у 181-му — Дмитра Микиша.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що йому знайомий Слюсарєв і що той допомагав керівнику місцевого виборчого штабу «Слуги народу» Павлові Сушку. Сам Сушко заперечив вплив Слюсарєва на роботу «Слуги народу» в регіоні та формування списку мажоритарників.