Богдан подав позов проти журналістів «Схем» та НСТУ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Голова Офісу президента Андрій Богдан подав позов до Шевченківського районного суду Києва проти журналістів-розслідувачів програми «Схеми» та Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ). Про це йдеться на порталі «Судова влада України».

Позов подано щодо захисту честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації. Відповідачами виступають журналісти проєкту «Схеми» Валерія Єгошина і Максим Савчук та авторка проєкту розслідувань Наталія Седлецька, а також «Національна Суспільна Телерадіокомпанія України».

Судова влада України

Інформації про суть претензій Богдана до журналістів «Схем» та НСТУ немає. Однак у березні в розслідуванні журналістів проєкту йшлося про те, що Богдан 13 березня, ймовірно, таємно зустрічався в Конституційному суді (КС) з його головою Станіславом Шевчуком, про що свідчать дані журналу відвідувань КС.

На цю інформацію вже відреагували в «Схемах», зокрема в своєму telegram-каналі вони зазначили, що впевнені в достовірності інформації, яку поширюють і готові до суду.

В головному Київському бюро «Радіо Свобода» зазначили, що ще не отримували позовної заяви.

«На даний момент ні журналісти, ні редакція Радіо Свобода тексту позову ще отримали. Щойно він надійде, ми проаналізуємо його з юристами та озвучимо нашу позицію щодо позовних вимог Андрія Богдана», — сказала головна редакторка Київського бюро «Радіо Свобода» Інна Кузнецова.