Прокуратура Криму оголосила в розшук голову окупаційного «Центрвиборчкому»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Прокуратура Криму оголосила в розшук голову окупаційного «Центрвиборчкому»

Прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила в розшук голову окупаційного «Центрального виборчого комітету». Відповідна заява надійшла напередодні незаконних виборів до так званої «Державної ради Республіки Крим», які мають відбутися 8 вересня.

За інформацією на сайті російського «виборчкому» Криму, його чинним головою є Михайло Малишев. Як повідомляє прокуратура АРК, він забезпечував проведення «референдуму» 16 березня 2014 року, яким керівництво Росії намагалося легітимізувати анексію українського півострова.

Малишеву повідомили про підозру у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України й інших дій, спрямованих на захоплення державної влади. Оскільки Малишев ухиляється від кримінальної відповідальності, досудове розслідування щодо нього вестимуть заочно.

Також прокуратура закликає кримчан не брати участь у незаконних виборах на території окупованого півострову та повідомляти українським правоохоронним органам про всі факти їх організації та проведення.