Портнов фігурує у справі про держзраду. Йдеться про сприяння окупації Криму

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Головне управління Служби безпеки України в Криму у кримінальній справі про держзраду перевіряє колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова на причетність до сприяння окупації півострова Росією.

Про це свідчить постанова Херсонського міськсуду від 26 липня.

Головне управління СБУ в Криму отримало тимчасовий доступ до аудіозапису розмови радника президента Росії Сергія Глазьєва і ймовірно голови Верховної Ради АРК Володимира Константинова, яка відбулася в березні 2014 року. У розмові згадували Портнова.

Наразі слідство перевіряє причетність Портнова до підготовки документів і тексту постанови, яку в подальшому прийняв парламент Автономної Республіки Крим для виправдання і прикриття окупації півострова.

«Під час телефонної розмови, зафіксованої українською розвідкою 01.03.2014 [фігурант] повідомляє про необхідність прийняття постанови ВР АРК, яку підготував український юрист, колишній заступник глави адміністрації президента з метою відображення позиції Криму щодо підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом», — йдеться в повідомленні.