Справа Майдану: Генпрокуратура допитала Портнова

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

29 липня Генеральна прокуратура (ГПУ) допитала колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова як свідка у справі про злочини проти Євромайдану за фактами злочинного перешкоджання проведенню мітингів з листопада 2013 до лютого 2014 року. Це theБабелю підтвердив речник ГПУ Андрій Лисенко.

«Сьогодні Андрій Портнов прийшов на допит у справі Майдану. Був зі свої адвокатом. Відповів на поставлені питання і пішов», — сказав Лисенко.

Портнов у Facebook також повідомив, що був на допиті.

«Шановні друзі, інформую, що вийшов з чергового допиту ГПУ у справі так званого Майдану. Основний сенс допиту — відвернути мене від роботи по Порошенко. Ні у кого нічого не вийде, я значно збільшу свої зусилля», — написав він.

У коментарі «Громадському» Андрій Портнов зазначив, що відбулося два допити у справі Майдану, в якій він фігурує як свідок.

«Слідчі встановлювали, що було 18, 20, 21 лютого. По всіх цих фактах я вже неодноразово давав покази. Допит пройшов у теплій дружній обстановці», — сказав колишній заступник голови Адміністрації президента Януковича.

  • 16 липня Генеральна прокуратура викликала на допит Андрія Портнова. Його допитали як свідка у справі про злочини проти Євромайдану з листопада 2013 до лютого 2014 року, зловживання владою правоохоронцями і організацію умисних убивств.
  • 15 червня Державне бюро розслідувань (ДБР) почало розслідувати ймовірне зловживання службовим становищем детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Детективи займалися справою про можливе незаконне збагачення Андрія Портнова.
  • У березні 2018 року СБУ порушила справу про держзраду щодо Портнова. Через це ексголова Адміністрації президента подав позов до суду проти Служби безпеки України.