Нова Рада на першому засіданні призначить премʼєра і генпрокурора, а також розгляне скасування депутатської недоторканності

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Верховна Рада IX скликання на своєму першому засіданні 29 серпня призначить нового премʼєр-міністра, генерального прокурора та голову Служби безпеки, а також розгляне скасування депутатської недоторканності.

Про це повідомила обрана депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук.

«Порядок денний першого засідання Верховної Ради ІХ скликання нарешті затверджено. Засідання розпочнеться о 13:00 і відразу до справи. Ми розглянемо цілий блок кадрових питань. Буде затверджено керівництво парламенту, депутати оберуть голів, перших заступників, секретарів та членів комітетів ВРУ. Країна отримає нового премʼєр-міністра і уряд. Зі своєї посади піде нинішній генеральний прокурор, натомість буде призначений новий професійний та незаплямований керівник. Очільника отримає й Служба безпеки України», — написала вона.

Кравчук додала, що проти розгляду зняття недоторканності на першому засіданні виступили представники «Європейської солідарності» Петра Порошенка.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, в перший день Ради почнеться з формування тимчасової президії першої сесії ВР, після чого премʼєр Володимир Гройсман оголосить про складення повноважень Кабінетом міністрів.

Потім будуть сформовані депутатські фракції і групи. Далі буде вирішено питання про коаліцію депутатських фракцій. Буде обрана Лічильна комісія парламенту, голова, перший заступник і заступник голови Верховної Ради. Виступить Володимир Зеленський, а після цього рада займеться призначеннями.