Партія Порошенка і «Голос» проти призначення Шуфрича головою комітету з питань свободи слова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Партія Петра Порошенка «Європейська солідарність» і політсила «Голос» виступили проти призначення головою комітету з питань свободи слова Нестора Шуфрича («Опозиційна платформа — За життя»).

Про це йдеться у заявах партій.

У Порошенка вважають неприйнятним, щоб соратник Віктора Медведчука обіймав таку посаду. «Справжні погляди проросійських політиків настільки ж далекі від свободи слова, наскільки близька їхня позиція до Росії. Відповідно, пропозицію правлячої влади очолити цей комітет представнику проросійської сили означає, що партія «Слуга народу» поділяє російські підходи до монополії влади над інформаційним простором», — сказано в заяві.

У партії Порошенка здивовані, що в «Голосі» не заперечували проти «окупації ключового опозиційного комітету депутатами проросійських поглядів». Також партія закликала «Батьківщину» підтримати позицію «Європейської солідарності».

У політсилі Святослава Вакарчука звернулися до президента Володимира Зеленського та партії «Слуга народу» з проханням не допустити повернення колишніх регіоналів до влади. Також там зазначили, що представник «Голосу» в депутатській групі нової Верховної Ради голосував проти призначення Шуфрича.

«На нашу думку, призначати на голову комітету з питань свободи слова представника політичної команди, яка утискала свободу слова в Україні — неприпустимо. Ми наполегливо закликаємо партію «Слуга народу» переглянути своє рішення — політик, який неодноразово демонстрував антиукраїнську позицію, не повинен очолювати парламентський комітет», — говориться в заяві.

У партії Юлії Тимошенко офіційної заяви поки не зробили.