ВВС: Понад 90 людей контактували із зараженими радіацією після вибуху на полігоні в Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ВВС: Понад 90 людей контактували із зараженими радіацією після вибуху на полігоні в Росії

Сєвєродвінськ

Sergei Bobylev / TASS / Getty Images

Із потерпілими, зараженими радіацією під час вибуху на військовому полігоні під Сєвєродвінськом Архангельської області, контактували понад 90 людей. Про це пише «Русская служба ВВС» з посиланням на співробітників Архангельської обласної клінічної лікарні.

Лікарі стверджують, що ця кількість може бути більшою. Обидва співрозмовники видання розповіли, що навіть після того, як стало відомо про зараження пацієнтів, жоден співробітник лікарні не перестав надавати їм допомогу. Лікарям довелося на місці придумувати для себе захист. Респіратори, наприклад, вони знайшли в комплекті захисту екіпажів вертольотів.

Лікарі спілкувалися з виданням на умовах анонімності. Вони пояснили, що бояться за своє здоровʼя та не хочуть, аби така ситуація повторилася. Усе, що відбувалося у лікарні під час госпіталізації постраждалих, лікарі описали як «хаос».

Також співрозмовники розповіли, що двох постраждалих відправили до Москви, після чого в лікарні провели дезактивацію, а речі, ноші та навіть ванну у передпокої лікарні забрали військові.