Викиди на «Кримському титані»: мешканці Армянська через суди вимагатимуть компенсацій

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Жителі окупованого Армянська мають намір через суди вимагати від «влади» компенсацій за шкоду здоровʼю від викидів на хімзаводі «Кримський титан», які відбулися влітку 2018 року.

Про це в ефірі «Радіо Крим.Реалії» розповів активіст з Армянська, колишній працівник заводу «Кримський титан» Владислав Пивовар.

«Наскільки мені відомо, порушено кримінальну справу, наразі триває слідство — дуже довго, але йде. Опитують усіх, хто постраждав, хто звертався в лікарню, визнають дітей потерпілими. Завтрашній пікет буде про те, що ми хочемо звернутися з позовом до суду для відшкодування моральної та фізичної шкоди», — сказав він.

Пивовар зазначив, що через рік фактично ніхто не отримав компенсацій за збиток, а екологічна ситуація в місті продовжує погіршуватися.

«У нас офіційно оголосили, що це була катастрофа, а не просто викид... На сьогодні ми отримали всі відповіді щодо районів, тобто стосовно Армянська, Красноперекопська. Звернення ми писали до міністра екології Криму, до міністра з НС — і те ж саме до міністрів Росії. Вони спихнули все це нижче, це була відписка, а конкретно нічого не зроблено», — заявив інший активіст Сергій Акімов.

17 серпня у місті планується акція протесту.