Іржа на деревах і посуді, їдкий запах у повітрі. У анексованому Криму зупинили завод «Кримський титан» за перевищення викидів

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Іржа на деревах і посуді, їдкий запах у повітрі. У анексованому Криму зупинили завод «Кримський титан» за перевищення викидів

ru.krymr.com

У анексованому Криму зупинили хімічний завод «Кримський титан». Про це заявив глава окупаційного уряду Криму Сергій Аксьонов, передає «Крыминформ».

Що сталося?

Завод зупинили на два тижні тому, що концентрація сірчистого ангідриду в повітрі на півночі Криму перевищила допустиму норму викидів. Крім того, влада екстрено евакуює дітей з Армянська.

«Вночі, у звʼязку зі зміною погоди, падінням нічної і збільшенням денної температур, вперше концентрація сірчистого ангідриду перевищила норму», — заявив Аксьонов.

«Кримський титан» почав роботу в 1971 році. Головним напрямком підприємства є виробництво діоксиду титану — речовини, яка використовується у лакофарбовій, гумотехнічній промисловості, у виробництві пластмас.

Керівництво заводу обіцяє, що всі співробітники заводу отримають місячну зарплату в повному обсязі. Аксьонов також повідомив, що дітей на цей час вивезуть з міста Армянськ, де розташований завод.

«Здоровʼю та життю громадян нічого не загрожує. Але для того, щоб обробити всі алгоритми дій, прийнято рішення для всіх дітей Армянська шкільного віку, дошкільного віку — з мамами, оголосити канікули і відправити відпочивати в кримські санаторії», — сказав Аксьонов.

Що кажуть мешканці?

Починаючи з 23 серпня жителі Армянська почали скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах у повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час. Також люди постили в соцмережах фото забруднених поверхонь, на яких зʼявлявся маслянистий наліт, схожий на іржу. Шар невідомої речовини утворився на дахах будинків і листі дерев.

primechaniya.ru

primechaniya.ru

primechaniya.ru

primechaniya.ru

Люди підозрювали, що причиною викидів став завод «Кримський титан». Це підтвердив 28 серпня Аксьонов у соцмережі, він написав, що ситуація в Армянську «виходить з-під контролю». За його словами, причина забруднення — випаровування вмісту кислотонакопичувача на заводі.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України неодноразово заявляло, що завод «Кримський титан» являє собою екологічну загрозу для Херсонської області.