Поліція Лондона заявила про ще одного потерпілого від отруєння «Новачком»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Поліція Великої Британії — Скотленд-Ярд — виявила четвертого потерпілого від отруєння «Новачком» у Солсбері. Йдеться про поліцейського, який прибув на місце події після отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Про це повідомила пресслужба лондонської поліції.

«Детективи контртерористичного підрозділу, які розслідують напад із застосуванням «Новачка» в Солсбері, підтвердили, що сліди нервово-паралітичної речовини були виявлені в зразку крові, який тоді був узятий у другого поліцейського», — йдеться в повідомленні.

Офіцер — вже четверта особа, яка під час судово-медичної експертизи буде визнана жертвою нападу в Солсбері. У поліції зазначають, що на відміну від перших трьох жертв отруєння «Новачком» — Скрипаля з дочкою і сержанта Ніка Бейлі, які були у важкому або критичному стані, другий поліцейський постраждав менше.

«Співробітник поліції Вілтширу, який не хоче, щоб його імʼя розголошували, мав ознаки впливу «Новачка» у невеликому обсязі. Офіцер отримав відповідну медичну допомогу і незабаром повернувся до своїх обовʼязків», — зазначається в повідомленні поліції Лондона.