Microsoft звинуватили у прослуховуванні розмов користувачів Skype

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Підрядники Microsoft прослуховують розмови користувачів Skype для контролю якості машинного перекладу, пише Motherboard.

Отримані у розпорядження видання записи містять розмови, які стосуються особистих проблем на кшталт втрати ваги, а також такі, в яких обговорюються проблеми взаємин. Інші файли показують, що підрядники Microsoft прослуховують команди користувачів голосового помічника Cortana. Переважна більшість цих розмов тривають декілька секунд.

«Той факт, що я навіть можу поділитися з вами деякими з цих даних, показує, наскільки Microsoft недбала щодо захисту даних», — сказав один з підрядників, який надав виданню частину аудіозаписів.

У 2015 році Microsoft запустила в Skype функцію автоматичного перекладу, яка дозволяє користувачам отримувати переклади розмов в режимі реального часу під час телефонних і відеодзвінків.

Продукт використовує штучний інтелект, але, як і в багатьох інших проєктах з використанням машинного навчання, зʼясовується, що деякі процеси виконують люди. Компанії залучають працівників, які контролюють якість роботи штучного інтелекту та вдосконалюють його.