Apple зупинила програму контролю якості Siri, за якою співробітники компанії прослуховували користувачів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Apple припинила програму контролю якості голосового помічника Siri, за якою субпідрядники прослуховували користувачів. Про це повідомляє TechCrunch.

Субпідрядники слухали запити користувачів, щоб зрозуміти, наскільки правильно Siri виконує необхідні команди. При цьому в Apple заявили, що програму незабаром доопрацюють і відновлять, а користувачам в явному вигляді пропонуватимуть дати дозвіл на використання голосового запиту.

Про що йдеться?

Кілька днів тому видання The Guardian з посиланням на анонімне джерело розповіло, що співробітники Apple щодня прослуховують менше 1% записів розмов з голосовим помічником, які часто тривають лише кілька секунд. Проте за цей час людина може повідомити чиїсь контактні дані або, наприклад, місце розташування. Іноді співробітники навіть стають свідками злочинів.

Apple відреагувала на цю заяву і зазначила, що захищає записи розмов. У компанії пояснили, що вони не привʼязані до Apple ID, а вивчають записи в «охоронюваних обʼєктах» люди, які зобовʼязані дотримуватися «суворих вимог конфіденційності».

При цьому, за словами джерела видання, підрядники часто звільняються, а на їхні місця приходять нові люди, яких Apple не надто ретельно перевіряє. Тому видання припускає, що будь-яка людина може влаштуватися в компанію, отримати чиїсь конфіденційні дані, звільнитися та використовувати отриману інформацію для власних потреб.