Проти Apple подали позов через прослуховування користувачів Siri

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У США на Apple подали до суду через можливість підрядників компанії прослуховувати розмови користувачів із голосовим помічником Siri, пише Bloomberg.

Позов подали до окружного суду Північної Каліфорнії. Вказується, що позивач є опікуном неповнолітнього, який теж використовує iPhone. Чоловік звинуватив Apple у порушенні закону штату про недоторканність особистого життя. У позові зазначається, що в угоді Apple йдеться про право компанії записувати команди після слів «Привіт, Siri», однак насправді помічника можна активувати звуком блискавки або підняттям руки.

Про що йдеться?

На початку серпня видання The Guardian з посиланням на анонімне джерело розповіло, що співробітники Apple щодня прослуховують менше 1% записів розмов з голосовим помічником, які часто тривають лише кілька секунд. Проте за цей час людина може повідомити чиїсь контактні дані або, наприклад, місцеперебування. Іноді співробітники навіть стають свідками злочинів.

Apple відреагувала на цю заяву і зазначила, що захищає записи розмов. У компанії пояснили, що вони не привʼязані до Apple ID, а вивчають записи в «охоронюваних обʼєктах» люди, які зобовʼязані дотримуватися «суворих вимог конфіденційності».

При цьому, за словами джерела видання, підрядники часто звільняються, а на їхні місця приходять нові люди, яких Apple не надто ретельно перевіряє. Тому видання припускає, що будь-яка людина може влаштуватися в компанію, отримати чиїсь конфіденційні дані, звільнитися та використовувати отриману інформацію для власних потреб.