ДБР почало розслідування проти Порошенка через поїздку на Мальдіви

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне бюро розслідувань відкрило провадження проти експрезидента Петра Порошенка щодо незаконного перетину кордону, повідомили theБабелю у ДБР.

«Слідчі ДБР перевірять інформацію щодо організації колишнім президентом України незаконного переправлення через державний кордон України з використанням завідомо підроблених документів», — йдеться у повідомленні.

Крім того, бюро з’ясовуватиме, чи вносили чиновники державних митних і прикордонних органів до офіційних документів завідомо неправдиву інформацію, що дозволило Порошенку перетнути кордон.

Провадження розпочато за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення); ч. 1 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України); ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа).

Про що йдеться?

Розслідування стосується поїздки Порошенка з родиною на Мальдіви у січні 2018 року. За даними журналістів проєкту «Схеми», Порошенко летів на приватному літаку разом із 7 пасажирами. Журналісти припускали, що вказані особи не проходили паспортний контроль і подорожували під іншими іменами. За підрахунками журналістів, президент витратив на відпустку щонайменше $500 тис.

Пізніше у пресслужбі президента підтвердили поїзду Порошенка на Мальдіви, сам Порошенко заявляв, що під час поїздки перетинав кордон з власним паспортом, з відповідною реєстрацією прикордонників, сам сплачував за переліт і проживання у готелі.