«Це був мій демарш». Ветеран «Азова», який намагався атакувати Порошенка, пояснив свій вчинок «помстою»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Ветеран полку «Азов» Микита Макєєв (позивний «Одіссей»), який намагався атакувати автомобіль лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка, пояснив свої дії під будівлею Державного бюро розслідувань як демарш. Про це він розповів у відеозверненні.

«Я родом із Санкт-Петербурга. У 2014 році приїхав воювати за незалежність України. Сьогодні, купивши у «Темпі» чотири бронежилети, три з яких ми з товаришами прострелили на полігоні — ось так от просто і легко, я хотів один з них передати особисто Петру Олексійовичу. Він не прострілений. Я б хотів, щоб він надів його на себе або свого синочка, який нібито воював у Краматорську, і випробував його», — заявив Макєєв.

Він зазначив, що оскільки охорона Порошенко не пропустила його, погрожуючи зброєю, він вирішив діяти більш кардинально. Ветеран зазначив, що «хотів помститися» Порошенку за нереалізовані за пʼять років обіцянки щодо надання іноземним добровольцям українського громадянства, «замість цього запустивши їх по девʼяти колах бюрократичного пекла».

Крім того, Макєєв спростував твердження про спробу вчинити замах на Порошенка. «Я не для того ризикував життям на Донбасі, щоб у мирному Києві здійснювати подібне. Я вважаю, що не можна на вас вчиняти замах. На ваше життя, здоровʼя тощо», — заявив він. Він додав, що Порошенка та його сімʼю «необхідно судити та конфіскувати все майно».

Кандидат у нардепи від «Євросолідарності» Вікторія Сюмар назвала Макєєва «подонком, який вміє стрибати на авто», і запропонувала протестувати подарований їй бронежилет. «Розуму для цього багато не треба. Полігон готуйте. Броник точно від 2014. Сподіваюся, не слабо? Уперед. Синців не боюся. Тому ваша батьківщина Росія почала війну проти моєї країни. Не навпаки. І не вам судити про те, хто з українців і як готовий захищати свою землю», — написала вона у Facebook.