Порошенко прийшов у ДБР і попросив його допитати на день раніше. Каже, хоче піти у відпустку

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Сьогодні, 24 липня, колишній президент Петро Порошенко прийшов на допит до Державного бюро розслідувань. Про це повідомив голова Держбюро Роман Труба.

«Експрезидент звернувся з проханням у зв’язку з довгостроковою відпусткою провести його допит сьогодні, а не 25 липня, як це було визначено слідчим», — заявив Труба.

Голова ДБР зазначив, що Порошенку не обовʼязково було приходити до нього особисто, адже адвокати мали можливість зв’язатися зі слідчим та з ним напряму узгодити перенесення дати допиту.

Також Труба зазначив, що не втручатиметься у хід досудового розслідування і не вказуватиме слідчим, коли і кого їм допитувати.

«Я поважаю час свідків: ми з розумінням поставилися до завантаженості експрезидента під час виборчої кампанії. Я сподіваюся, що так само з повагою він поставиться до роботи наших слідчих та прийде завтра на допит», — заявив очільник Держбюро.

У пресслужбі партії Порошенка «Європейська солідарність» заявили, що колишній президент не отримував жодних повісток і прийшов до ДБР поспілкуватися зі слідчими.

«Незважаючи на відсутність будь-яких повісток, сьогодні лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко прибув до Державного бюро розслідувань. Метою візиту була готовність відповісти на всі запитання слідчих. Однак слідчі виявилися не підготовленими до спілкування з п’ятим Президентом України», — йдеться в повідомленні.

Також у партії заявили, що ніяких слідчих дій щодо Порошенка в ДБР на 25 липня не заплановано.

Про що йдеться?

Пʼятого президента Петра Порошенка викликають на допит як свідка в кримінальному провадженні про можливе ухилення від сплати податків і відмивання злочинних доходів при купівлі-продажу заводу «Кузня на Рибальському».

Справу проти Порошенка порушили за заявою юриста та радника експрезидента Віктора Януковича Андрія Портнова, який стверджує, що махінації при угоді відбулися на суму $300 млн. Загалом ДБР зареєструвало сім проваджень проти Порошенка за заявами Портнова та інших чиновників.