«Більше не ворог Трампа». Суд скасував рішення стосовно Лещенка у справі Манафорта

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Шостий апеляційний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Окружного адміністративного суду стосовно кандидата в народні депутати Сергія Лещенка, який раніше визнав його винним у незаконному розголошенні інформації про Пола Манафорта.

Про це Лещенко сам повідомив у Facebook.

«Це означає, що від сьогоднішнього дня не існує жодних рішень суду в Україні, якими би встановлювався чи то факт втручання в американські вибори, чи якась можлива інформаційна маніпуляція... Все, закінчилася ця історія, яка коштувала Україні величезних репутаційних втрат», — сказав Лещенко у відеозверненні.

Також він написав, що він «більше не ворог Трампа».

  • У грудні 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника та нардепа від БПП Сергія Лещенка у справі про вплив на вибори президента США, а саме в розголошенні інформації про Пола Манафорта — колишнього голови передвиборчого штабу Трампа у 2016 році. Позов проти Ситника та Лещенка подавав народний депутат Борислав Розенблат.
  • Народний депутат Борислав Розенблат заявив, що керівник НАБУ Артем Ситник у 2016 році працював на штаб кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон. Він передав журналістам запис телефонної розмови, де людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає про допомогу штабу Клінтон.
  • 13 травня 2019 року адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував анонсований візит в Україну для зустрічі з обраним президентом Володимиром Зеленським. Крім того, Джуліані назвав імʼя людини, яка була викрита на допомозі демократам під час президентських виборів у 2016 році. Нею виявився Сергій Лещенко.
  • У травні 2019 року Лещенко прийшов на допит до Генеральної прокуратури та приніс із собою, за його словами, документи з київського офісу колишнього консультанта Януковича Пола Манафорта. Лещенко повідомив, що в лютому 2017 року з ним звʼязалася людина, яка орендувала офіс після Манафорта. За її словами, там залишилися документи, що належать американському політтехнологу, які він оприлюднив.