У Великій Британії серед сміття виявили секретні документи військової бази, яка ідентифікувала «Новачок»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На півночі Лондона в сміттєвих баках виявили надсекретні документи з військової бази Портон-Даун, повідомляє Daily Star.

Відомості стосувалися Лабораторії оборонної науки і техніки військової бази в Портон-Дауні та містили включали інформацію про обмундирування і техніку, яку використовують охоронці лабораторії.

Також у документах була персональна інформація охоронця лабораторії, подробиці про обовʼязки спеціалізованих поліцейських, які патрулюють периметр бази, і пароль до компʼютерних систем, написаний у вигляді простого тексту. Знайдені папери датовані періодом з початку 1980-х до 2017 року. За даним фактом Міністерство оборони Великої Британії почало розслідування.

Що таке Портон-Даун?

Військова база, на території якої розташована Лабораторія оборонної науки і техніки. Під час Другої світової війни там працювала Станція експериментального хімічного захисту, яка займалася хімічною зброєю, а також нервово-паралітичними отруйними речовинами.

Портон-Даун розташований за 6 км від Солсбері. Саме Лабораторія оборонної науки і техніки ідентифікувала речовину, якою отруїли ексспівробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, як «Новачок».