«Вони бояться російської влади». У грузинській опозиції пояснили жорстокий розгін мітингу в Тбілісі

Дата:
«Вони бояться російської влади». У грузинській опозиції пояснили жорстокий розгін мітингу в Тбілісі

Facebook / Giorgi Vashadze / გიორგი ვაშაძე

У ніч на 21 червня поліція в Тбілісі розганяла мітинг спецзасобами та стріляла в мітингувальників через страх перед Росією. Про це theБабелю заявив один з лідерів опозиції, голова партії «Нова Грузія» Георгій Вашадзе.

«Для нас абсолютна загадка, чому вони почали стріляти в людей, чому використовували сльозогінний газ. Єдине пояснення — вони бояться російської влади та хотіли показати, що покарають всіх, хто виступив проти», — зазначив політик.

Він додав, що це «єдине пояснення, яке можна знайти, тому що все, що сталося вчора, неадекватно».

Повну версію інтервʼю Вашадзе незабаром читайте на theБабелі.

Що сталося в Грузії?

У Тбілісі 20 червня почалися масові протести під будівлею парламенту після виступу депутата російської Держдуми Сергія Гаврилова в грузинському парламенті. Протестувальники виступали, зокрема, проти правлячої партії «Грузинська мрія» і спалили її прапор. Поліція розігнала демонстрантів за допомогою сльозогінного газу, водометів і стрільби гумовими кулями.

  • У Тбілісі протестувальники увірвалися до парламенту. У зіткненнях постраждала ексглава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе.
  • Поліція Тбілісі застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які намагалися взяти штурмом будівлю парламенту.
  • До ранку поліція зачистила мітингувальників, які вимагали відставки голови парламенту, міністра внутрішніх справ і голови Служби державної безпеки. Постраждали близько сотні людей, десятки затримані.