«Опухлі очі, кашель та свербіж». Мешканці Армянська знову скаржаться на екологію

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Жителі Армянська на окупованому півострові скаржаться на погане самопочуття і повʼязують це з погіршенням екологічної обстановки в місті. Про це пише «Крим. Реалії».

Місцеві жителі розповідають, що в місті вже подейкують про повторення ситуації, коли влітку минулого року на місцевому хімзаводі «Кримський титан» стався викид.

«Часто люди скаржаться, пишуть у місцевій групі. Багато скарг надходить. На погіршення самопочуття. Знову ж, опухлі очі, кашель страшний, свербіж. Це все періодично проявляється. Особливо коли настає ніч, коли спека спадає. Те саме, що і було влітку минулого року. Тут все було очевидно, всі люди прекрасно розуміли, що буде повторення. Більше місяця точно, потихеньку починалося, як більша спека пішла. О четвертій ранку взагалі важко. У алергіків — у мене діти алергіки — це відразу проявляється, кашель, очі опухлі, ми вже на гормональних препаратах», — розповідає активістка з Армянська Катерина Пивовар.

Забруднення повітря в Армянську і Красноперекопську також фіксують фахівці кримського Гідрометцентру.

«Рівень забруднення атмосферного повітря визначався як підвищений», – зазначають у моніторингу, що тривав із 3 до 10 червня.

У свою чергу, так званий глава Криму Сергій Аксьонов розповів 18 червня про те, що спека в Криму не призвела до погіршення екологічної ситуації поблизу заводу «Титан».