Вночі: збірна України «всуху» розгромила Сербію, голова партії «Відродження» вийшов із політсили, а Дональд Трамп закликав думати про Марс

Дата:
Вночі: збірна України «всуху» розгромила Сербію, голова партії «Відродження» вийшов із політсили, а Дональд Трамп закликав думати про Марс

FC Dynamo Kyiv / Twitter

Україна обіграла Сербію 5:0 у відборі на Євро-2020

УНІАН фото

На стадіоні «Арена Львів» відбувся матч кваліфікації на чемпіонат Європи-2020 з футболу між збірними України та Сербії. Перед матчем уболівальники колоною пройшлися Львовом.

На полі українці відзначилися швидкими і короткими атаками. Перший гол забив Віктор Циганков в середині першого тайму на 26-й хвилині, а за пару хвилин подвоїв рахунок. На початку другого тайму третій мʼяч забив Євген Коноплянка дальнім ударом з лінії штрафного, потім Роман Яремчук забив свій перший гол у складі збірної України, і пʼятим голом Коноплянка поставив крапку в матчі. За підсумками матчу, Україна очолила свою групу з 7 очками. 10 червня наша збірна зіграє у Львові з Люксембургом.

Глава «Відродження» Віктор Бондар вийшов з партії

Голова партії «Відродження» та співголова її парламентської групи Віктор Бондар повідомив, що залишає лави політсили після обʼєднання з «Опозиційним блоком». «Ми побачили бажання окремих депутатів та членів партії обʼєднатися з Опозиційним блоком. Абсолютна більшість депутатів підтримують мою ідею і не увійшли до складу цього обʼєднання», — написав Бондар.

За його словами, відбулося обʼєднання політиків і капіталу півдня і сходу країни. «Це не мій шлях!» — заявив депутат і не уточнив, чим буде займатися далі.

У зоні ООС загинули ще двоє українських військових

Двоє бійців ВСУ загинули внаслідок обстрілу на Донбасі, ще семеро отримали поранення і травми. Про це повідомляє штаб Операції обʼєднаних сил. Бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню, з них тричі — із застосуванням заборонених мінськими угодами 152-мм і 122-мм артилерії, а також мінометів калібру 120 мм.

Напередодні штаб ООС заявив про загострення на Донбасі — від 6 червня загинуло шестеро бійців і почастішали обстріли. Раніше представник України в ТКГ в Мінську Леонід Кучма заявив, що до 19 червня сторони підготують документ із заходами щодо стабільного режиму припинення вогню на Донбасі.

Трамп закликав NASA думати про висадку на Марс, тому що на Місяці американці «вже побували»

Президент США Дональд Трамп заявив у Twitter, що NASA слід зосередитися на освоєнні Марса, а не Місяця.

«NASA слід говорити не про відправлення на Місяць, ми побували там 50 років тому, — а зосередитися на більш важливих речах, у тому числі — на Марсі, на обороні й на науці», — йдеться в повідомленні Трампа. Цей твіт спричинив занепокоєння у фоловерів американського президента, які припустили, що висадка на Місяці, про яку раніше так багато говорили в Білому Домі, вже не є пріоритетною.

У Росії тривали мітинги на підтримку спецкора «Медузи» Івана Голунова

Цілу ніч у Москві та Санкт-Петербурзі тривали акції й пікети на підтримку затриманого напередодні журналіста-розслідувача Івана Голунова. Співробітники петербурзьких ЗМІ вийшли на Невський проспект з листівками та плакатами із закликами звільнити Голунова, в Москві сотні людей пікетували будівлю ГУ МВС Росії у Москві на Петрівці, 38.

Поліція затримала більше десяти журналістів та активістів за порушення правил проведення пікету, на них склали адміністративні протоколи. Запобіжний захід Голунову оберуть у суботу вранці, його підозрюють у розповсюдженні наркотиків, журналіст каже: речовини йому підкинули.