Загострення на Донбасі: загинули четверо українських військових, бойовики теж заявили про обстріли

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Загострення на Донбасі: загинули четверо українських військових, бойовики теж заявили про обстріли

Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Штаб Операції обʼєднаних сил заявив про загострення ситуаці на Донбасі. Упродовж доби 7 червня двоє українських військових загинули, ще вісім отримали поранення. Протягом 6 червня загинули двоє військових, двоє поранені.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Згідно з повідомленням, упродовж 6 червня бойовики «ДНР» 14 разів обстрілювали позиції української армії біля населених пунктів Опитне, Павлопіль, Водяне, Чермалик та Мар’їнка. На Луганщині за минулу добу бойовики відкривали вогонь двічі, обидва рази біля Майорська.

У штабі також повідомили, що 7 червня бойовики сім разів обстріляли позиції ЗСУ: біля населених пунктів Павлопіль і Гнутове на Донеччині та біля селищ Новолуганське, Травневе, Зайцеве на Луганщині. Біля Новолуганського бойовики застосували артилерію калібру 122 мм і міномети калібру 120 мм.

Президент Володимир Зеленський після цього заявив, що українська армія «відповідатиме з усією потужністю». При цьому він заявив, що «сподівається, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами [бойовиків]».

Водночас бойовики «ЛДНР» теж заявили про обстріли з української сторони. Слідчий комітет Росії порушив пʼять кримінальних справ за фактами обстрілів населених пунктів у «ДНР» і «ЛНР», повідомляється на їхньому сайті. Бойовики повідомили про шістьох постраждалих, серед них є дитина.