У Москві затримали кореспондента «Медузи» Івана Голунова

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Москві затримали Івана Голунова — кореспондента відділу розслідувань російського видання «Медуза», офіс якого розташований в Латвії.

Про це повідомила його редакція з посиланням на адвоката Дмитра Джулая.

Згідно з протоколом допиту, Голунова затримали 6 червня о 14:40. Під час обшуку з його сумки дістали пакет із невідомою речовиною. Голунов сказав, що пакет не його.

Журналіст повідомив, що співробітники поліції не дозволили йому зустрітися з адвокатом під час затримання, а потім вдарили його кулаком у щоку.

«У нас є підстави вважати, що Голунова переслідують через його журналістську діяльність. Ми знаємо, що в останні місяці Вані надходили погрози; знаємо, через який з текстів, над яким він працював; здогадуємося, від кого», — йдеться в заяві редакції.

В управлінні Міністерства внутрішніх справ Росії стверджують, що в Голунова виявили пʼять згортків із порошкоподібною речовиною, а під час обшуку будинку — ще один згорток, три пакети і ваги, повідомляє РБК.

Також поліція опублікувала фотографії, які, як стверджує, зробила в квартирі журналіста.

Пресслужба поліції Москви

Пресслужба поліції Москви

Пресслужба поліції Москви

  • Іван Колпаков, який залишив посаду головного редактора російського видання «Медуза» через звинувачення у домаганнях, був відновлений на посаді.
  • У Санкт-Петербурзі заарештували ключового учасника замаху на журналіста Олега Кашина, який стався в листопаді 2010 року. Як повідомляє «Фонтанка», 34-річний Вʼячеслав Борисов перебував у розшуку понад три роки за викрадення гендиректора «Заводу Ленінець» Олександра Горбунова.