Після бунту вʼязнів в одеській колонії запровадили режим особливих умов

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Південній виправній колонії № 51 в Одесі на Люстдорфській дорозі після бунту в’язнів запроваджено режим особливих умов — охорону та нагляд за засудженими посилено. Про це повідомляє у Facebook Південне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

«З 28.05.2019 року в державній установі «Південна виправна колонія (№ 51)» у відповідності до статті 105 Кримінально-виконавчого кодексу України запроваджено режим особливих умов, під час реалізації якого посилено охорону, нагляд за засудженими та здійснюватимуться інші додаткові режимні заходи», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, на період введення режиму особливих умов тимчасово скасовані побачення із засудженими, їх відвідування близькими родичами або іншими особами, а також призупинено відвідування установи представниками засобів масової інформації.

«Додатково інформуємо, що час, протягом якого засудженим не надавалися побачення у зв’язку з переведенням установи виконання покарань на режим особливих умов, зараховується в строк, після закінчення якого засуджені можуть їх отримати. Про припинення режиму особливих умов буде повідомлено додатково», — зазначають в управлінні.

Також там розповіли подробиці інциденту, який стався 27 травня в колонії — бунт почався під час проведення планового обшуку. 200 вʼязнів вчинили напад та завдали 15 працівникам установи тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Внаслідок підпалу знищено значну частину об’єктів інфраструктури та інше майно установи. Знеструмлено житлову зону.