Держбюро розслідувань почало слідство проти працівників одеської колонії, де стався бунт вʼязнів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне бюро розслідувань почало кримінальне провадження проти працівників Південної колонії №51 (Одеса), де у понеділок стався бунт вʼязнів, повідомляє прес-служба бюро.

«У діях працівників «Південної виправної колонії № 51» та інших працівників правоохоронних органів слідчі ДБР вбачають ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість)», — сказано в повідомленні.

За попередньою інформацією бюро, причиною бунту стали неналежні умови утримання засуджених та низька якість продуктів харчування. «Про це неодноразово повідомлялось адміністрації колонії, проте жодної реакції для покращення їх проживання утримувані не побачили», — повідомили в бюро. Слідство вестиме територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване в Миколаєві.

  • 27 травня в Південній виправній колонії № 51 в Одесі на Люстдорфській дорозі почався бунт вʼязнів. У будівлі пенітенціарної установи сталася пожежа. У поліції зазначили, що під час бунту постраждали четверо працівників колонії.
  • В адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби заявили, що бунт розпочався під час етапування в інші установи шести засуджених на чолі з так званим «смотрящим».
  • Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що попередньою причиною бунту в одеській колонії стали обшуки, які проводили в засуджених.