Служба виконання покарань: Бунт в одеській колонії виник під час етапування вʼязнів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Бунт у Південній виправній колонії, що в Одесі, стався під час процедур з етапування. Про це повідомляється на сторінці Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби у Facebook.

Там розповіли, що під час етапування з колонії шістьох засуджених на чолі з так званим «смотрящим» інші засуджені відмовилися підкорятися вимогам адміністрації, напали і завдали 7 співробітникам установи тілесні ушкодження, підпалили пожежний автомобіль, будівлю чергової частини та бібліотеку.

Через це керівництво колонії оголосило загальний збір персоналу та вжило «першочергові заходи щодо ліквідації наслідків протиправних дій та стабілізації оперативної обстановки». У службі відзначили, що засуджені по медичну допомогу не зверталися.

Крім того, служба спростувала інформацію про втечу засуджених. «Адміністрацією установи проводяться відповідні режимні заходи для стабілізації стану правопорядку», — підкреслили у службі виконання покарань.

  • У понеділок, 27 травня, стало відомо, що у Південній виправній колонії № 51, розташованій в Одесі, розпочався бунт вʼязнів. У будівлі пенітенціарної установи сталася пожежа. У поліції Одещини повідомляли, що для стабілізації ситуації в колонії створено штаб у складі представників різних силових структур.
  • Уповноважена Верховної Ради з питань прав людини Людмила Денісова заявила, що попередньою причиною бунту увʼязнених в одеській колонії були обшуки, які проводили у засуджених.