В Одеській виправній колонії вʼязні влаштували бунт. У будівлі пожежа, постраждали працівники колонії

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
В Одеській виправній колонії вʼязні влаштували бунт. У будівлі пожежа, постраждали працівники колонії

Гіманов Олександр / УНІАН

Сьогодні, 27 травня, у Південній виправній колонії № 51, розташованій в Одесі, розпочався бунт вʼязнів. У будівлі пенітенціарної установи сталася пожежа. Про це пише «Думская».

За неперевіреними даними, вʼязні влаштували бунт «через погані умови утримання та жахливу якість харчування». Понад ста чоловік забарикадувалися всередині.

Гіманов Олександр / УНІАН

Навколо колонії велика кількість пожежних машин, карети швидкої допомоги, спецназ. До установи стягують додаткові сили поліції та Національної гвардії. Увʼязнені з колонії повідомляють, що зараз спецназ вкрай жорстко розправляється з бунтарями.

Гіманов Олександр / УНІАН

Про інцидент в колонії також повідомив колишній керівник Пенітенціарної служби Сергій Старенький.

Він зазначає, що конфлікт в установі тривав пʼять днів, однак, не був вирішений.

«Сьогодні перейшов у гарячу стадію. Побито співробітників», — пише Старенький.

У коментарі theБабелю голова правозахисної організації «Альянс української єдності» Олег Цвілий зазначив, що бунт у колонії через жахливе харчування тривав уже тиждень. Рідні вʼязнів зверталися до нього особисто із проханням допомогти.

Цвілий розповідає, що спочатку увʼязнені відмовлялися ходити в їдальню, за що їх били. Після чого вони вирішили палити матраци, щоб зробити протест видимим для суспільства.

У поліції Одещини повідомляють, що для стабілізації ситуації в колонії створено штаб у складі представників різних силових структур.

«На даний час ситуація повністю контрольована правоохоронцями. Заводії заворушення ізольовані, з ув’язненими ведуться перемовини», — повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

Також у поліції зазначили, що під час бунту постраждали четверо працівників колонії. Загиблих немає.

За фактом подій розпочато кримінальне провадження, до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості внесені за статтею 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу.