«Заїхали українські айтішники». Лещенко розповів, хто знайшов документи з підписом Януковича в офісі Манафорта

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Народний депутат Сергій Лещенко запевняє, що серед паперів, які він передав у Генеральну прокуратуру, були документи з підписом екс-президента Віктора Януковича, згідно з якими Пол Манафорт отримував $750 тис. Документи в офісі політтехнолога знайшли українські айтішники. Про це нардеп розповів в ефірі телеканалу ZIK.

«Після того, як Манафорт і Янукович втекли з України, в офіс на Софіївській заїхали українські айтішники, які знайшли ці документи і передали їх мені. Ці люди вже були допитані Генпрокуратурою, і справжність документів ніхто під сумнів не ставить. Серед масиву паперів були документи з підписами Януковича, а також контракт, за яким Манафорт отримав гроші від Януковича, але не безпосередньо, а за шахрайською схемою», — зазначив він.

Більш того, за словами Лещенка, кошти були виведені з компанії, зареєстрованої в Белізі (держава на східному узбережжі Центральної Америки).

«З цього рахунку Манафорту було перераховано $750 тис. за певну дату в 2009 році. У цьому договорі були печатки, особисті підписи Манафорта – переведення відбувалося не як консультаційні послуги, а ніби Манафорт продав 500 компʼютерів. Цей же платіж фігурує в «чорній бухгалтерії» Партії регіонів — саме на цю суму і саме за цю дату», — підкреслив він.